Een nieuwe elektrische auto op Duits kenteken?
Een nieuwe elektrische auto voor de laagste prijs? Dat kan bij ECAR.nl, één van de grootste Nederlandse importeurs van nieuwe elektrische auto’s van diverse merken. Om de laagste prijzen te kunnen garanderen, maakt ECAR.nl gebruik van een subsidieregeling die de Duitse overheid aanbiedt. Hieraan zit wel de verplichting om de auto zes maanden op Duits kenteken te laten rijden.
Als koper word je volledig eigenaar van de elektrische auto. Lees hier meer.
Gedurende de tijd dat de auto op Duits kenteken staat wordt de auto door ECAR.nl all-risk verzekerd. Dit is een service van ECAR.nl en kost je niets.
Na de zes maanden wordt de auto omgezet naar Nederlands kenteken. Deze omzetting neemt een paar dagen in beslag. Ter overbrugging is er natuurlijk een huurauto voor je ter beschikking die in de service is inbegrepen.
Zodra de auto op Nederlands kenteken staat, krijg je hem zo snel mogelijk terug. Je kunt nu subsidie aanvragen zolang deze beschikbaar is (zie de blog: subsidie op een EV).
Veelgestelde vragen:
Ja zeker, een kentekenbewijs legt niet definitief vast wie de eigendom van de auto heeft. Met een koopovereenkomst en bankafschrift kan wel het eigendom worden aangetoond als het chassisnummer op de koopovereenkomst staat. Lees hier meer. Eventueel kan dat ook notarieel worden vastgelegd.
Nee, ECAR.nl ontzorgt je volledig. Je hebt, tot de auto 6 maanden oud is, een volledige all-risk verzekering op kosten van ECAR.nl. De omzetting naar Nederlands kenteken verzorgt ECAR.nl ook gratis voor je.
ECAR.nl bestaat sinds 2000 en is een gezond bedrijf. Een faillissement is onwaarschijnlijk, maar in het geval dat dat gebeurt geldt dat het kentekenbewijs niet definitief vaststelt wie het eigendom van de auto heeft. Een koopovereenkomst (met chassisnummer) en bankafschrift kan dat wel. Absolute zekerheid kan daarnaast ook worden verkregen door een notariële vastlegging.
Ja, dat is legaal. Een inwoner van Nederland moet motorrijtuigenbelasting en BPM betalen als er gebruik wordt gemaakt van de Nederlands wegen. Een elektrische auto is tot 2025 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Ook de BPM hoeft tot 2025 niet betaald te worden voor een elektrische auto. En daarmee is het legaal om de eerste 6 maanden met een Duits kenteken te rijden.